Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Светски дан књиге на Тргу Јована Сарића
Народна библиотека Стефан Првовенчани годинама на оригиналан начин обележава 23. април, Светски дан књиге и ауторских права. То је дан када наши библиотекари излазе из зграде Библиотеке и сусрећу се са читаоцима на најразличитијим местима: на пијаци, у парку, у домовима здравља... Овог пута, сусрет са љубитељима писане речи уприличен је на Тргу Јова Сарића, испред здања Скупштине Града. На импровизованом месту читања наши суграђани су учествовали у ''игрању'' књижевних асоцијација, налик оним из популарног телевизијског квиза Слагалица. Све је, заправо, било као у правом квизу и, што је најбоље, победници су били они – читаоци. Без великих мука погађали су имена дела и њихових аутора, а за своја знања награђивани су вредним књижевним делима.

-Сваке године краљевачка библиотека на едукативан, духовит и креативан начин обележава Светски дан књиге, јер сматрамо да се и на овакав начин врши промоција читања и добре литературе. У животу сваког човека књига мора имати важно место, нарочито у животу најмлађих, како би једног дана постали квалитетни читаоци, са изграђеним критичким мишљењем...Смањени обим читања болест је нашег доба. Због тога је веома важно да библиотеке буду упорни промотери читања, а наша то успешно ради, јер има вредне библиотекаре и добре писце који у њој раде – рекао је песник Дејан Алексић, главни и одговорни уредник издавачке делатности краљевачке библиотеке.

23. април 2018.

 
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750