Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере





 

С разлогом – Марко Шелић Марчело
Серијал  „С разлогом“, који је намењен, пре свега, вршњачкој едукацији, наставио се темом  „Млади аутори“, а тим поводом гост Народне библиотеке  „Стефан Првовенчани“ , био је писац Марко Шелић Марчело, који је дружећи се с бројном краљевачком публиком, представио и своју нову књигу  „Малтерего – Књига друга: Хигијена несећања“.

Према речима књижевне критике, овде је реч о интригантној причи у којој се приповеда о стварном и нестварном,  и ономе на превоју, која, кроз временске скокове, говори о личном и колективном  (не)сећању,  о покушају да се  у насилним траумама нађе смисао. Такође, ова књига нуди одговоре на питања има ли бекства од сећања, колико је танка линија између добра и зла и шта је заиста стварност, а шта кошмар.

Поред гостовања у краљевачкој Библиотеци, Шелић је присуствовао и часу српског језика филолошког одељења овдашње Гимназије.

16. април 2018.


 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750