Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Помоћ за Филипа Тошића
Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ била је домаћин овогодишњег петог хуманитарног Васкршњег дечјег сабора, који традиционално организује Удружење „Краљевина Србија“ под покровитељством предстолонаследника Александра II Карађорђевића. Отварајући манифестацију, Дарко Митровић, председник Градског одбора је посебно истакао да „деца из Предшколске установе и основних школа Краљева помажу свом другару Филипу Тошићу да скупи новац за сложену операцију“, а затим је Марио Мајсторовић, председник Удружења „Краљевина Србија“, прочитао поруку коју је учесницима ове племените манифестације упутио предстолонаследник Александар II Карађорђевић, у којој се каже:

„Драги пријатељи, са великим задовољством вас поздрављам на Васкршњем дечјем сабору који по пети пут организујете. Захваљујем се Епископу жичком господину Јустину на благослову и подршци овом дивном скупу. Веома сам срећан и поносан што удружење "Краљевина Србија", које ради под мојим покровитељством, организује догађај чији је циљ да нашој деци покаже радост давања и дељења. Изузетно је важно да млади људи развију наклоност ка доброчинству. Верујмо у бољу будућност.  Искрено ваш, Александар.“
Потом се бројној младој и хуманој публици бираним речима захвалности обратила Њено краљевско височанство принцеза Љубица Карађорђевић, која је, на нашу радост, постала  почасни члан Дечјег одељења  наше Библиотеке.
У уметничком делу програма учествовали су ученици Музичке школе из Краљева и писци за децу: Гордана Малетић, Надежда Танасковић, Биљана Миљковић, Коста Гарић и Милоје Радовић.
 
16. април 2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750