Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

(Књ)играње
Поводом 2. априла – Међународног дана дечје књиге, на Дечјем одељењу покренули смо нови програмски серијал „(Књ)играње“, посвећен популаризацији књиге и читања у раном узрасту. Циљ је да се деци у раном узрасту књига (играчка која нас учи свему важном целога живота) приближи и дочара кроз игру и играње словима, сликама и речима, а библиотека представи као најлепше и највеће (књ)игралиште, које их свакога дана жељно очекује јер постоји само због њих.

На почетку серијала са малишанима и васпитачима из СОС Дечјег села Краљево и вртића „Весељко“ дружили су се, односно (књ)играли, библиотекари и писци за децу Дејан Алексић и Милоје Радовић.
Планирано је да се са децом у овом програму два пута месечно у вртићима и на Дечјем одељењу, поред писаца и библиотекара, друже истакнути уметници, глумци, научници, педагози, хуманисти и спортисти из Краљева.
 
4. април 2018.

 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750