Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Прича о породичном читању
За стотину  ученика из Основних школа „Јован Дучић“ из Роћевића, „Јово Курсула“ и „Димитрије Туцовић“  из Краљева, који се налазе у школи у природи на Гочу, приредили смо едукативни библиотечки програм насловљен стиховима Моша Одаловића Ја имам маму, тату, бата, секу / и народну библиотеку. Причу о породичном читању, библиотеци као кући знања и креативног стваралаштва, о радионицама које бесплатно за децу и родитеље организује Народна библиотека „Стефан Првовенчани“, малишанима је говорио библиотекар саветник Милоје Радовић.

У креативном делу програма деца су стиховима, цртежима и кратким причама приказала своје виђење библиотеке као места за учење и креативно дружење деце и родитеља. Од њихових малих уметничких творевина, насталих овом приликом, сачинили смо три књиге које смо изложили на Дечјем одељењу.

27. март 2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750