Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Мирис позитивног духа
Прошлог четвртка у препуној Библиотеци у оквиру серијала Краљевчани представљена је наша суграђанка Гордана Максимовић, дефектолог логопед и мотивациони говорник, а одскора и аутор приручника Мирис позитивног духа. Говорећи о овом подсетнику за лакши и срећнији живот, Данијела Милетић Миладиновић, психолог, подсетила је присутне на седам закона који устројавају читав универзум, а о којима говори и Гордана Максимовић, посебно истичући принципе привлачења и ритмичног понављања и смењивања добрих и лоших животних циклуса, успона и падова, успешних и мање успешних мена.
 
Др Дражен Самарџић је нагласио да прати текстове Гордане Максимовић од када су се први пут појавили на различитим блоговима и да је лично осетио предности савета на које нас она непрестано подсећа. Ауторка је истакла да је важно да се на путу промене наоружамо позитивном енергијом, храбро корачамо напред и да нас страхови не поколебају.
У уметничком делу програма учествовали су Душанка Цвијовић Шана и Слободан Јелић Јелке. 
27. фебруар 2018.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 4

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750