Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

У новом броју Повеље
На првим страницама новог броја часописа Повеља, у рубрици „Прочеље”, објављени су песнички и прозни радови Војислава Карановића, Васе Павковића, Бојане Стојановић Пантовић, Соње Атанасијевић, Енеса Халиловића, Тонија Пердића, Берислава Благојевића, Александра Максима Поповића, Надије Реброње и Рајка Лукача.
У „Премошћењима”, резервисаним за страну књижевност, објављене су песме и прозни прилози Николаја Гумиљова, Жан-Мари Густава ле Клезиоа и Карине Арутјунове у преводима Бранка Стевановића, Јасмине Миковић и Бранке Такахаши.
 
„Песников избор” овог пута сачинио је Верољуб Вукашиновић.
У „Понирањима” Данијела Ковачевић Микић пише о поезији Бошка Сувајџића, а у „Приступима” о новим књигама Радивоја Микића, Мирка Демића, Милана Вучићевића, Петра Матовића, Анђелка Анушића и Дивне Вуксановић оглашавају се Јелица Живановић, Владимир Б. Перић, Милош Петровић, Милуника Митровић, Ненад Станојевић и Слађана Ристић.
У рубрици „Прикљученијама” Стеван Тонтић пише о „Једном дану у крајишком завичају”. Следи „Предмет Повеље” – овога пута тема је савремена белоруска поезије, коју разматра Јулија Алејчанка, након чијег уводног текста следе пеничка остварења савремених белоруских песника. Десет (не)снимљених фотографија, у „Позитиву”, забележила је Ана Марија Грбић, док је „Појмовник” сачинио Жарко Миленковић.
У додатку „Препоручено”, под називом „Конрадов капут”, читамо савремене пољске приче у преводу и избору Милице Маркић.
У додатку „Види чуда” о свом детињству пише песник Томислав Маринковић, док подлистак „Појединачно” доноси размишљања песника Петра Милорадовића потакнута његовим објављеним стиховима стиховима.
 
6. фебруар 2018.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750