Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Види чуда, књига трећа
Трећи том књиге ''Види чуда'',заједничког издања београдског ''Службеног гласника'' и краљевачке Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'', налази се пред читаоцима и љубитељима књижевности за најмлађе. Међу корицама ове књиге налазе се ''сећања'' на своја детињства и одрастање Лазе Лазића, Добрице Ерића, Владимира Андрића, Бошка Ломовића, Јова Кнежевића, Јасминке Петровић и Уроша Петровића. Ова сећања објављивана су протеклих година у додатку часописа ''Повеља'' ''Види чуда''. Књигу је приредила Гордана Тимотијевић, писац и уредник у издавачкој делатности краљевачке библиотеке, илустровао је Младен Анђелковић, а уредио писац Горан Петровић.
 
Петровић подсећа најмлађе читаоце на издања књиге ''Види чуда'' и писце чији текстови чине њихов садржај.
-И тако, док читаш – сви они гледају у тебе. Хоћеш ли нешто рећи, да ли ћеш се намрштити или насмејати, хоћеш ли разрогачити очи или ћеш скупити капке као када се разматра нешто сићано. Сви они гледају у тебе – питајући се да ли ћеш се зачудити. Мада, немој да мислиш да и они нису зачуђени...Макар ''само''  тиме колико је велика твоја мала соба. Како то да су сви могли стану, а да никоме не буде тесно, да не буде гужва? Чудо једно, све скупа – записао је Горан Петровић.
 
22. јануар 2018.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750