Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Види чуда, књига трећа
Трећи том књиге ''Види чуда'',заједничког издања београдског ''Службеног гласника'' и краљевачке Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'', налази се пред читаоцима и љубитељима књижевности за најмлађе. Међу корицама ове књиге налазе се ''сећања'' на своја детињства и одрастање Лазе Лазића, Добрице Ерића, Владимира Андрића, Бошка Ломовића, Јова Кнежевића, Јасминке Петровић и Уроша Петровића. Ова сећања објављивана су протеклих година у додатку часописа ''Повеља'' ''Види чуда''. Књигу је приредила Гордана Тимотијевић, писац и уредник у издавачкој делатности краљевачке библиотеке, илустровао је Младен Анђелковић, а уредио писац Горан Петровић.
 
Петровић подсећа најмлађе читаоце на издања књиге ''Види чуда'' и писце чији текстови чине њихов садржај.
-И тако, док читаш – сви они гледају у тебе. Хоћеш ли нешто рећи, да ли ћеш се намрштити или насмејати, хоћеш ли разрогачити очи или ћеш скупити капке као када се разматра нешто сићано. Сви они гледају у тебе – питајући се да ли ћеш се зачудити. Мада, немој да мислиш да и они нису зачуђени...Макар ''само''  тиме колико је велика твоја мала соба. Како то да су сви могли стану, а да никоме не буде тесно, да не буде гужва? Чудо једно, све скупа – записао је Горан Петровић.
 
22. јануар 2018.
 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750