Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Звездано јато
Традиционална новогодишња представа наше Књижевне радионице ''Звездано јато'' окупила је бројне талентоване малишане, оне који се, од малих ногу, баве писањем и музиком. Уверила нас је још једном да када се ''загрле'' танана реч и раскошна мелодија, размакну се облаци и небо оспе звездама, а ''звездано јато'' слети на полице с књигама. Тако је било и овога пута.

-Захваљујем се свима који су нас бодрили и на различите начине помагали. Реч је, пре свега, о родитељима полазника наше Књижевне радионице. Они су, као и многи други, помогли да наше ''звездице'' ставимо на право место. Кад ме неко пита шта највише радимо у Књижевној радионици, објасним им да се највише забављамо и радујемо, а да то даје резултате, говоре и бројне награде које су наши полазници ове године за своје литерарне радове освојили – рекла је писац Гордана Тимотијевић, дугогодишњи ментор младих литерата.

Награђене радове читали су Ружица Сретовић, Бранислав Јовановић, Емилија Јукић, Анастасија Сандо, Стефана Рашовић и Ана Чекановић. Њихове наступе ''зачинили су'' чланови Хора Дечјег села ''Звездице'' који годинама, с великом љубављу и ентузијазмом, води Лидија Спаски.
Гости младих писаца били су песници Милош Милошевић Шика и Драган Грбовић.

28. децембар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750