Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Библиотекa у ОШ "Доситеј Обрадовић"
У оквиру серијала Писац у својој школи организовали смо књижевни сусрет Гордане Тимотијевић, писца, преводиоца и уредника у нашој Издавачкој делатности, са ученицима ОШ Доситеј Обрадовић у Врби. Ова угледна краљевачка основна школа угостила је, поред некадашњег ђака, и његове госте: Драгана Грбовића и Милоја Радовића, писце за децу и децу песнике, полазнике наше Књижевне радионице: Милицу Јоксимовић, Аницу Јовановић, Мину Митровић и Даницу Лазаревић.

Захваљујући се гостима, некадашњим и садашњим ученицима школе, Јелена Драговић, директор  и ђак ове школе истакла је да је „школа Доситеј Обрадовић у Врби у српском школству и науци, између осталог, одавно препознатљива по својим некадашњим, али и садашњим ђацима“.
 
14. децембар 2017.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750