Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Бранко Миљковић и поезија, данас
У уторак, 28. новембра, у краљевачкој библиотеци је одржан занимљив књижевни програм посвећен добитницима Награде „Бранко Миљковић”. Ово престижно признање, које се додељује готово педесет година, десет пута је стигло књигама објављеним са знаком краљевачке библиотеке, а узастопно последњих пет година.
Програм је започео одломцима документарног филма који је снимљен у Паризу 1989. а који још увек чека да буде на адекватан начин обрађен и у целости представљен јавности. У филму је забележен разговор Алена Боскеа, знаменитог француског песника, и Душана Миљковића, стрица Бранка Миљковића.

Потом су своје стихове говорили Дејан Илић, Ален Бешић, Марјан Чакаревић и Дејан Алексић, аутори који су Награду „Бранко Миљковић” добили управо за књиге објављене у Повељи. У програм се као песник представио и Горан Станковић, такође добитник ове угледне награде, али за књигу Четири доба, која је 1999. објављена у издању београдске Просвете.
29. новембар 2017.
 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750