Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Пушта ли?
Синоћ је у Народној библиотеци Стефан Првовенчани обележена десетогодишњица спелеологије у нашем граду. Многобројној публици су се, у амбијенту пећине посебно створеном за ову прилику, представили Петар Вучетић и Ненад Руменић, спелеолози и оснивачи Спелеолошког клуба Краљево, Предраг Матовић, геолог и Милица Вучетић, доктор астрофизике, председница овог клуба.

Наши суграђани имали су прилику да се ближе упознају са спелеологијом, као граном геологије, затим, са досадашњим експедицијама, које су спровели чланови Клуба, као и са њиховим учешћем у пројекту Министарства одбране Републике Србије, чији  је циљ истраживање планине Златар. Поред предивних слика пећинског накита, највећу пажњу привукла је планинарска опрема коју су краљевачки спелеолози изложили, као и представљање њихове обуке.
Петар Вучетић, човек који је донео прву спелеолошку опрему у Краљево, истакао је да су пријатељство, солидарност и јачање међуљудских односа оно најважније чему нас учи тимски рад.

 23. новембар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750