Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Представљање књиге "Нокат и месо"
Дејан Вукићевић, писац три збирке прича (Корота, Алеја бизарних кипова и Омама) и два романа (Бодило, Церебрум), представио је четврту збирку приповедака Нокат и месо која је прошле године објављена у Културном центру Новог Сада.
О овом делу, реч више упутили су Петар В. Арбутина,  књижевник, песник, књижевни критичар, директор издавачке делатности у Службеном гласнику и Александар Марић, песник и књижевни критичар из Краљева.
Петар Арбутина указао је на неке од главних одлика прозе Дејана Вукићевића (иронија, аутоиронија, лиризам), посебно истичући ауторова промишљања о уметности, истинама и животу у сплету датих кратких прича које су настале према правим моделима.  Овај уважени критичар мишљења је да, представљена књига, због своје искрености и бескомпромисности, нажалост, неће бити много читана и ишчитавана у критичким круговима, али да ће, свакако, наћи пут до читалаца.
Александар Марић, добро упознат са досадашњим опусом Дејана Вукићевића, водио је занимљив и плодоносан дијалог, како са причама, тако и са аутором и публиком.
др Дејан Вукићевић, самостални стручни сарадник на Фонду старе, ретке и минијатурне књиге Народне библиотеке Србије, рођен је 1965. године у Краљеву, дипломирао је светску књижевност, магистрирао и докторирао библиотекарство и информатику на Филолошком факултету у Београду. Пет година радио је у матичној служби Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ у Краљеву. Запослен је у Народној библиотеци Србије. 
     
21. новембар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750