Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Форум БДС на 62. Сајму књига
Слоган овогодишњег управо завршеног Сајма књига у Београду био је „Кључ је у књигама!“, што је била инспирација за Библиотекарско друштво Србије да под куполама Београдског сајма организује Форум БДС, уз питање како да библиотекари стекну већу контролу над кључем или кључевима који омогућавају унапређење струке или бољи професионални положај у друштву. Форум је приказао искуства која су чланови Библиотекарског друштва Србије стекли захваљујући међународним контактима током путовања на ИФЛА Конгрес у Вроцлаву у августу 2017, као и активности Друштва у Србији које промовишу и штите професију.

Своја излагања праћена кратким филмовима, видео презентацијама и фотографијама имали су Марија Нешић (Библиотека Београдске политехне), Весна Вуксан (Универзитетска библиотека „Светозар Марковић” Београд), Оливера Настић (Библиотека града Београда), Недељка Ложајић (Народна библиотека Србије),  Љиљана Косијер (Градска библиотека Новог Сада), Ана Гвозденовић (Народна библиотека „Стефан Првовенчани” Краљево), Оливера Кривошић (Библиотека Матице српске), Марија Радуловић (Градска библиотека Чачак) а уводну и завршну реч имао је председник Друштва Богдан Трифуновић.
 
30. октобар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750