Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Краљевачка библиотека на Сајму књига
На 62. Међународном сајму књига који се одржава у Београду од 22-29. октобра, Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' своја издања излаже у хали 4, на штанду бр. 4080. Књижевним програмима и представљању нових издања претходе изложбе ''Стефан Првовенчани у књижевности и историографији'' чије су ауторке библиотекарке Данка Спасојевић и Ивана Хренко и ''Мошо, пчелино чедо'' коју су приредили Ана Гвозденовић и Иван Спасојевић, а посвећена је песнику Мошу Одаловићу, овогодишњем добитнику ''Жичке хрисовуље''.

У сајамском програму ''Издавачке тачке'' биће представљене наше библиотеке ''Поезија, данас'', ''Поезија настаје'' и ''Посед поетике''. Осим уредника Дејана Алексића, Живорада Недељковића и Ане Гвозденовић, говориће и аутори књига које смо објавили: Гојко Божовић, Горан Гоцић, Дејан Илић, Саша Јеленковић, Војислав Карановић, Бојана Стојановић Пантовић, Саша Радојчић и Драган Хамовић. Ова представљања заказана су за уторак, 24. октобар, у сали ''Иво Андрић'', у 16 часова и тридесет минута.
У суботу, 28. октобра, с почетком у 13 часова, на штанду библиотеке биће представљена књига ''Манастир Жича – центар Архиепископије, Епископије и сабора у средњем веку''. Говориће аутор др Драгољуб Даниловић, протојереј-ставрофор Љубинко Костић и  Милоје Радовић.
 
Октобар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750