Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Обележен Светски дан здраве хране
Већ седамнаест година краљевачки Завод за јавно здравље, Црвени крст и Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' заједнички обележавају 12. октобар, Светски дан здраве хране. Тако је било и данас. Тим поводом одржан је програм у читаоници нашег Дечјег одељења. Најпре се др Александар Мацан, директор Завода за јавно здравље, захвалио учесницима и организаторима, док је о значају правилне исхране говорила прим. др Драгана Тендјера.
 
У уметничком делу програма учествовали су писци Славка Петковић Грујичић и Милош Милишић и ученици краљевачке Музичке школе ''Стеван Мокрањац''.
Додељене су и награде ученицима који су ликовним радовима учествовали на наградном конкурсу ''Правилно се храни''. Најуспешнији су били Нађа Богдановић, Неда Мишковић, Андреа Милошевић, Миа Ковачевић, Никола Жгела, Страхиња Деспотовић, Магда Бечки, Сара Вулић, Јелена Савовић. Своје награђене литерарне радове читали су Анастасија Марковић, Урош Јовановић и Лазар Крунић.
Награде и захвалнице припале су одељењу четврто пет ОШ ''Четврти краљевачки батаљон'', вртићу ''Весело детињство'' из Рашке, Музичкој школи ''Стеван Мокрањац'' из Краљева и Народној библиотеци ''Стефан Првовенчани''.
 
12. октобар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750