Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Дечја недеља у краљевачкој библиотеци
Краљевачка библиотека и ове године бројним садржајима обележава Дечју недељу. Разноврсни програми започети су гостовањем песника Милоја Радовића и Милоша Милишића у Геронтолошком центру у Матарушкој Бањи, а њима су се, у дружењу с нашим најстаријим суграђанима, придружили ученици краљевачке Музичке школе, са Одсека за традиционално певање. Исте вечери полазници Луткарске радионице библиотеке и учитељица Љуба Радета, одржали су програм Краљевска питања

Краљевске приче у матарушком вртићу Лане и у Конареву, па Књигодаровница у селу Бапско Поље. У овом програму учествују писци за децу Биљана Миљковић и Нада Танасковић, глумац Миле Цвијовић и чланице Кола српских сестара. Полазници Књижевне радионице, коју води Гордана Тимотијевић, одржаће програм И каменчићи причају приче, којем ће присуствовати наши гости, библиотекари из пољског града Зелена Гора. Следе Прича до приче с Маријом Симовић, Косаном Димитров и Аном Михаиловић. Мажена Вањтух, руководилац Дечјег одељења Војводске библиотеке „Норвид“ Зелена Гора (Пољска) одржаће радионицу Близу, или далеко? Исто, а различито. Никола Масловара, стрип цртач и млади чланови Стрипотеке пољским библиотекарима приредиће програм Краљево, град књиге.
До краја Дечје недеље биће одржана Трка за срећније детињство, Краљевски маскембал са Дејаном Алексићем, Милојем Радовићем и Биљаном Миљковић и програм Причам ти, причаш ми. У завршном програму Деца песници, песници за децу, учествују писци Славка Петковић Грујичић, Драган Грбовић и младе литерате награђене на књижевном конкурсу краљевачке библиотеке.
 
2. октобар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750