Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Деца Мошу
Током ове и протекле недеље преко 270 ученика краљевачких основних и средњих школа посетило је нашу библиотеку и видело изложбу Мошо, пчелино чедо. Након студијског вођења кроз изложбу, које је организовала мр Ана Гвозденовић, деца су у инспиративном окружењу песничких и иних остварења Моша Одаловића и сама била потакнута на игру маште и стварање па су нам оставила мноштво занимљивих ликовних радова, али и песама, писама, порука упућених овогодишњем лауреату Жичке хрисовуље.
 
Библиотеку су овом приликом посетили ученици Гимназије, прве године општег смера (професор српског језика Маријана Радић), ученици IV-4 ОШ „Светозар Марковић” (учитељ Саво Вељковић), ученици IV-2 и IV-3 ОШ „Јово Курсула” (учитељице Ана Кељевић и Емилија Јевтић), ученици  II-1, II-2, II-3, IV-1, IV-2 и IV-3 ОШ „Чибуковачки партизани” (учитељице Слађана Дугалић, Тамара Милорадовић, Драгица Станковић, Славица Јанковић, Борјанка Дебељак и Јелана Величанин).
Ученици Гимназије су се упознали и са издавачком делатношћу наше Библиотеке, а сва одељења су на поклон добила по неколико примерака каталога Мошо, пчелино чедо
 
12. септембар 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • У петак, 6. октобра на Филолошком факултету у Београду, поводом Дана факултета, Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" Краљево уручена је Повеља захвалности за континуирану подршку и изузетну сарадњу у развоју науке о језику, књижевности и култури.
  • У среду, 27. септембра, са почетком у 18 сати, на трећем спрату краљевачке библиотеке, почиње са радом Књижевна радионица, намењена деци до осмог разреда основне школе. Водитељ радионице је Гордана Тимотијевић, писац за децу. 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750