Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Деца Мошу
Током ове и протекле недеље преко 270 ученика краљевачких основних и средњих школа посетило је нашу библиотеку и видело изложбу Мошо, пчелино чедо. Након студијског вођења кроз изложбу, које је организовала мр Ана Гвозденовић, деца су у инспиративном окружењу песничких и иних остварења Моша Одаловића и сама била потакнута на игру маште и стварање па су нам оставила мноштво занимљивих ликовних радова, али и песама, писама, порука упућених овогодишњем лауреату Жичке хрисовуље.
 
Библиотеку су овом приликом посетили ученици Гимназије, прве године општег смера (професор српског језика Маријана Радић), ученици IV-4 ОШ „Светозар Марковић” (учитељ Саво Вељковић), ученици IV-2 и IV-3 ОШ „Јово Курсула” (учитељице Ана Кељевић и Емилија Јевтић), ученици  II-1, II-2, II-3, IV-1, IV-2 и IV-3 ОШ „Чибуковачки партизани” (учитељице Слађана Дугалић, Тамара Милорадовић, Драгица Станковић, Славица Јанковић, Борјанка Дебељак и Јелана Величанин).
Ученици Гимназије су се упознали и са издавачком делатношћу наше Библиотеке, а сва одељења су на поклон добила по неколико примерака каталога Мошо, пчелино чедо
 
12. септембар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750