Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Вече са Чарлсом Симићем
Књижевно вече прослављеног америчког песника и есејисте српског порекла, Чарлса Симића, одржано 31. августа, у Дому омладине у Београду, један је од најзначајнијих културних догађаја последњих месеци у Србији. Симић, један од најзначајнијих стваралаца данашњице, читао је своје ране и новије песме, пред више стотина људи, а о његовој поезији говорили су Гојко Божовић, песник и директор Издавачке куће ,,Архипелаг“ из Београда, као и Дејан Алексић, песник и уредник Издавачке делатности НБ ,,Стефан Првовенчани“.

Представљена је и најновија књига песама Чарлса Симића Лудак, објављена у преводу на српски, ове године, у оквиру Едиције Повеља. Симићеве стихове на српском читао је глумац Дејан Ђуровић, а разговор с песником водила је новинарка и преводитељка Весна Рогановић. Била је то још једна изврсна прилика да се издавачка делатност наше библиотеке покаже као важан фактор културног живота земље и оправда статус једне од незаобилазних адреса у контексту домаћег издаваштва.   
 
6. септембар 2017.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750