Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Представљен зборник, најављен Сабор
У Римској дворани Библиотеке града Београда јуче је представљен зборник Живорад Недељковић песник. Реч је о књизи коју сачињавају прилози учесника научног скупа о песничком делу прошлогодишњег добитника Жичке хрисовуље - Живорада Недељковића. Овај скуп којим је председавао проф. др Радивоје Микић, одржан је прошлог лета у краљевачкој библиотеци у оквиру Жичког духовног сабора Преображење 2016. Зборник је уредио др Драган Хамовић, а представила га је мр Ана Гвозденовић, уредница у нашој издавачкој делатности. Као најава ове књиге, присутнима је приказан кратки филм о прошлогодишњем Сабору, чији су аутори Дејан Алексић и Иван Спасојевић. Након представљања зборника,  ауторима текстова захвалио се песник Живорад Недељковић, а затим прочитао песму из свог новог рукописа.

О предстојећем Жичком духовном сабору који почиење 16. августа, говорили су Милош Милишић, члан Организационог одбора и Милоје Радовић, в.д. директора краљевачке библиотеке. Милишић је најавио програме Сабора, уз подсећање да ће 19. августа, у Трпезарији Манастира Жиче, Жичка хрисовуља бити уручена песнику Мошу Одаловићу, а Радовић је говорио и о обележавању осам векова од крунисања краља Стефана Првовеначног у Манастиру Жичи и обележавању 150 година од оснивања Карановачке читаонице.
Краљевачким посленицима културе и организаторима Жичког духовног сабора захвалио се Сретен Јовановић, помоћник градоначелника града Краљева.
 
11. август 2017.  
 

Јавне набавке

Вести

 
  • У среду, 27. септембра, са почетком у 18 сати, на трећем спрату краљевачке библиотеке, почиње са радом Књижевна радионица, намењена деци до осмог разреда основне школе. Водитељ радионице је Гордана Тимотијевић, писац за децу. 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750