Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Представљен зборник, најављен Сабор
У Римској дворани Библиотеке града Београда јуче је представљен зборник Живорад Недељковић песник. Реч је о књизи коју сачињавају прилози учесника научног скупа о песничком делу прошлогодишњег добитника Жичке хрисовуље - Живорада Недељковића. Овај скуп којим је председавао проф. др Радивоје Микић, одржан је прошлог лета у краљевачкој библиотеци у оквиру Жичког духовног сабора Преображење 2016. Зборник је уредио др Драган Хамовић, а представила га је мр Ана Гвозденовић, уредница у нашој издавачкој делатности. Као најава ове књиге, присутнима је приказан кратки филм о прошлогодишњем Сабору, чији су аутори Дејан Алексић и Иван Спасојевић. Након представљања зборника,  ауторима текстова захвалио се песник Живорад Недељковић, а затим прочитао песму из свог новог рукописа.

О предстојећем Жичком духовном сабору који почиење 16. августа, говорили су Милош Милишић, члан Организационог одбора и Милоје Радовић, в.д. директора краљевачке библиотеке. Милишић је најавио програме Сабора, уз подсећање да ће 19. августа, у Трпезарији Манастира Жиче, Жичка хрисовуља бити уручена песнику Мошу Одаловићу, а Радовић је говорио и о обележавању осам векова од крунисања краља Стефана Првовеначног у Манастиру Жичи и обележавању 150 година од оснивања Карановачке читаонице.
Краљевачким посленицима културе и организаторима Жичког духовног сабора захвалио се Сретен Јовановић, помоћник градоначелника града Краљева.
 
11. август 2017.  
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750