Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Споменар краљевачког бокса
У Библиотеци је 9. августа представљена књига Споменар краљевачког бокса, аутора др Милана Матијевића. Матијевић, доктор економских наука, један је од најзначајнијих хроничара привредне и спортске прошлости града. Као резултат трогодишњег истраживачког рада настала је књига која говори о развоју овог популарног спорта у Краљеву. У Споменару је обухваћен дугачак период од 1936. године када су се краљевачки младићи први пут заинтересовали за бокс и присуствовали неком бокс-мечу, преко формирања и реорганизација клубова до ревијалних и првенствених мечева, победа и пораза и освајања екипних и појединачних трофеја.

Како се наводи у књизи, ова монографија представља споменар једног времена, једне младости и спортских достигнућа у боксерском животу Краљева. Она жели да сачува од заборава имена спортиста и спортских радника који су боксовали и борили се за краљевачке клубове и пронели спортски славу Краљева у протеклих 70 година.
О књизи је, поред аутора, говорио и рецензент, универзитетски професор др Миливоје Симић Бели, који је, између осталог, нагласио да ова монографија представља вредан прилог завичајној грађи.
Бројној публици представљени су и ветерани овог спорта, трофејни боксери, некадашњи чланови БК "Металац", који су говорили о својим сећањима на давне дане када су се успешно бавили овим спортом.
На крају програма приказан је и кратак документарни филм, као додатак књизи и илустрација онога о чему се говорило те вечери.
 
10. август 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750