Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Споменар краљевачког бокса
У Библиотеци је 9. августа представљена књига Споменар краљевачког бокса, аутора др Милана Матијевића. Матијевић, доктор економских наука, један је од најзначајнијих хроничара привредне и спортске прошлости града. Као резултат трогодишњег истраживачког рада настала је књига која говори о развоју овог популарног спорта у Краљеву. У Споменару је обухваћен дугачак период од 1936. године када су се краљевачки младићи први пут заинтересовали за бокс и присуствовали неком бокс-мечу, преко формирања и реорганизација клубова до ревијалних и првенствених мечева, победа и пораза и освајања екипних и појединачних трофеја.

Како се наводи у књизи, ова монографија представља споменар једног времена, једне младости и спортских достигнућа у боксерском животу Краљева. Она жели да сачува од заборава имена спортиста и спортских радника који су боксовали и борили се за краљевачке клубове и пронели спортски славу Краљева у протеклих 70 година.
О књизи је, поред аутора, говорио и рецензент, универзитетски професор др Миливоје Симић Бели, који је, између осталог, нагласио да ова монографија представља вредан прилог завичајној грађи.
Бројној публици представљени су и ветерани овог спорта, трофејни боксери, некадашњи чланови БК "Металац", који су говорили о својим сећањима на давне дане када су се успешно бавили овим спортом.
На крају програма приказан је и кратак документарни филм, као додатак књизи и илустрација онога о чему се говорило те вечери.
 
10. август 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • У среду, 27. септембра, са почетком у 18 сати, на трећем спрату краљевачке библиотеке, почиње са радом Књижевна радионица, намењена деци до осмог разреда основне школе. Водитељ радионице је Гордана Тимотијевић, писац за децу. 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750