Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Био једном један лаф
''Душан Радовић, готово од саме своје појаве, код свих који читају на овом језику, после ненадмашне фигуре Змаја, слови такође као ненадмашни песник. Други међу двојицом једнаких.''
''Сваки је Душан вредан, а само је Радовић један.''  Ова два записа из пера Стевана Раичковића и Бранка Ћопића само су део онога што се о Душку Радовићу, песнику, новинару, уреднику... може прочитати на експонатима изложбе посвећене његовом животу и делу Био једном један лаф која је постављена на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке. Изложба је иначе осмишљена поводом тридесетогодишњице смрти Душка Радовића, а њене ауторке су Виолета Ђорђевић, Олга Красић Марјановић и Сара Марковић, библиотекарке Библиотеке Града Београда.
На тридесет плаката забележени су најважнији датуми у животу и стваралаштву Душка Радовића: детињство у Нишу и Суботици, долазак у Београд и почетак рада у Пионирским новинама, уређивање програма за децу Радио Београда, појава култне драме Капетан Џон Пиплфокс, уређивање програма на ТВ Београд – серије На слово на слово и Лаку ноћ, децо, рад на часопису Полетарац, уређивање на Студију Бе...
Изложбом је представљен свеукупан Радовићев књижевни опус и осликан пишчев интимни живот – породични круг, пријатељства, страст према фудбалу...
Након отварања изложбе, Виолета Ђорђевић и Сара Ивковић Марковић одржале су радионицу са краљевачким предшколцима.
 
14. јул 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750