Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Матуранти Књижевне радионице
Синоћ је у читаоници нашег Дечјег одељења одржан програм посвећен ''делима'' матураната Књижевне радионице – Саре Пивљаковић, Анђеле Бабић и Владимира Павловића. Навршило се, наиме, осам година како они похађају нашу најстарију радионицу и време је да крену новим животним и стваралачким стазама. На тај пут смо их испратили букетима њихових стихова које су говорили садашњи и од њих млађи чланови Књижевне радионице. Подсетили смо се њихових ''раних радова'', награда и признања и чули како  данас ови петнаестогодишњаци стварају.
 
-Кад их сада погледам увек кажем: Боже, како су порасли и, наравно, томе се радујем. Када су овде дошли били су раздрагани, помало несташни...али невероватно талентовани. Колико смо пута били срећни и поносни када су њихови радови награђивани у Лазаревцу. Сомбору, Чајетини...Биће од њих лекари, инжењери, правници... и сада када се растајемо, поручујем им да никад не забораве да су веома талентовани – рекла је писац Гордана Тимотијевић, оснивач и водитељ наше Књижевне радионице.
Слављеници су од реда рекли да су се понекад глупирали, чинили ситне несташлуке, али пре свега дружили и волели. Ту су, кажу, имали слободу да развију своју стваралачку креативност коју ће, обећавају, и даље неговати.
У овом програму учествовао је Хор Дечјег села Звездице који води неуморна Лидија Спаски.
 
25. мај 2017. 
 

Јавне набавке

Вести

 
  • У среду, 27. септембра, са почетком у 18 сати, на трећем спрату краљевачке библиотеке, почиње са радом Књижевна радионица, намењена деци до осмог разреда основне школе. Водитељ радионице је Гордана Тимотијевић, писац за децу. 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750