Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Матуранти Књижевне радионице
Синоћ је у читаоници нашег Дечјег одељења одржан програм посвећен ''делима'' матураната Књижевне радионице – Саре Пивљаковић, Анђеле Бабић и Владимира Павловића. Навршило се, наиме, осам година како они похађају нашу најстарију радионицу и време је да крену новим животним и стваралачким стазама. На тај пут смо их испратили букетима њихових стихова које су говорили садашњи и од њих млађи чланови Књижевне радионице. Подсетили смо се њихових ''раних радова'', награда и признања и чули како  данас ови петнаестогодишњаци стварају.
 
-Кад их сада погледам увек кажем: Боже, како су порасли и, наравно, томе се радујем. Када су овде дошли били су раздрагани, помало несташни...али невероватно талентовани. Колико смо пута били срећни и поносни када су њихови радови награђивани у Лазаревцу. Сомбору, Чајетини...Биће од њих лекари, инжењери, правници... и сада када се растајемо, поручујем им да никад не забораве да су веома талентовани – рекла је писац Гордана Тимотијевић, оснивач и водитељ наше Књижевне радионице.
Слављеници су од реда рекли да су се понекад глупирали, чинили ситне несташлуке, али пре свега дружили и волели. Ту су, кажу, имали слободу да развију своју стваралачку креативност коју ће, обећавају, и даље неговати.
У овом програму учествовао је Хор Дечјег села Звездице који води неуморна Лидија Спаски.
 
25. мај 2017. 
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750