Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Наградна књиг(ра)
Поводом 23. априла, Светског дана књиге, краљевачки библиотекари су изашли у центар града Краљева,  на Трг српских ратника, и дружили се с љубитељима писане речи. У преограму под отвореним небом Наградна књиг(р)а учествовали су читаоци и глумци краљевачког позоришта Кристина Јевтовић и Стефан Миликић који су пантомимом наводили знатижељнике да погоде наслове књига. Сваки успешан покушај награђен је књигом.

-Живимо у некој врсти неутемељеног утиска да се данас, нараочито код најмлађих, мање и мало чита. Моја искуства из бројних програма у којима широм Србије учествујем су друкчија. Исувише је суморна прогноза да књига губи примат над елекртонским медијима. Због тога сви би требало да дамо допринос да се то заиста и не деси. Читањем много тога можемо постићи. Онај који чита у некој је врсти унутрашњег дијалога и непрестаног критичког преиспитивања. Доказано је да они који читају сваки посао могу добро да обаве...Уз књигу човек не може бити сам – каже писац Дејан Алексић, главни и одговорни уредник издавачке делатности краљевачке библиотеке.
Осим пролазника, у Наградној књиг(р)и учествовали су библиотекари, учесници семинара у нашој библиотеци, глумци и новинари.
 
23. април 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • У среду, 27. септембра, са почетком у 18 сати, на трећем спрату краљевачке библиотеке, почиње са радом Књижевна радионица, намењена деци до осмог разреда основне школе. Водитељ радионице је Гордана Тимотијевић, писац за децу. 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750