Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Наградна књиг(ра)
Поводом 23. априла, Светског дана књиге, краљевачки библиотекари су изашли у центар града Краљева,  на Трг српских ратника, и дружили се с љубитељима писане речи. У преограму под отвореним небом Наградна књиг(р)а учествовали су читаоци и глумци краљевачког позоришта Кристина Јевтовић и Стефан Миликић који су пантомимом наводили знатижељнике да погоде наслове књига. Сваки успешан покушај награђен је књигом.

-Живимо у некој врсти неутемељеног утиска да се данас, нараочито код најмлађих, мање и мало чита. Моја искуства из бројних програма у којима широм Србије учествујем су друкчија. Исувише је суморна прогноза да књига губи примат над елекртонским медијима. Због тога сви би требало да дамо допринос да се то заиста и не деси. Читањем много тога можемо постићи. Онај који чита у некој је врсти унутрашњег дијалога и непрестаног критичког преиспитивања. Доказано је да они који читају сваки посао могу добро да обаве...Уз књигу човек не може бити сам – каже писац Дејан Алексић, главни и одговорни уредник издавачке делатности краљевачке библиотеке.
Осим пролазника, у Наградној књиг(р)и учествовали су библиотекари, учесници семинара у нашој библиотеци, глумци и новинари.
 
23. април 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750