Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

„Осам векова државности“
Краљево је град који увелико обележава значајни државни јубилеј „Осам векова државности“. Дана 19.априла 2017. године у 12,00, у просторијама Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“, такмичило се 95 ученика основних и средњих школа, са територије града Краљева,  у познавању историје династије Немањић. Четрдесет ученика се квалификовало за снимање квиза „Краљево бира знање“, које ће се одржати у мају месецу 2017.године. 

И у четвртак 20.априла 2017.године, у просторијама Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“, ученице Гимназије у Краљеву, заједно са својим професором историје, одржале су предавање на тему „Доментијан и Теодосије о краљу Стефану Првовенчаном“. У оквиру програма „Кроз историјске изворе“, Ања Мојовић, Ана Живаљевић, Мина Мијајловић, Милена Живковић, ученице II8 одељења краљевачке Гимназије и њихов професор др Драгољуб Даниловић приказали су личност краља Стефана Првовенчаног. Преношење и разумевање живих сведочанстава о српском краљу, у делима Доментијана и Теодосија, показала су колико млади поштују културно богатство и вишевековну традицију српског народа.
 
21. април 2017. 
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750