Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

„Осам векова државности“
Краљево је град који увелико обележава значајни државни јубилеј „Осам векова државности“. Дана 19.априла 2017. године у 12,00, у просторијама Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“, такмичило се 95 ученика основних и средњих школа, са територије града Краљева,  у познавању историје династије Немањић. Четрдесет ученика се квалификовало за снимање квиза „Краљево бира знање“, које ће се одржати у мају месецу 2017.године. 

И у четвртак 20.априла 2017.године, у просторијама Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“, ученице Гимназије у Краљеву, заједно са својим професором историје, одржале су предавање на тему „Доментијан и Теодосије о краљу Стефану Првовенчаном“. У оквиру програма „Кроз историјске изворе“, Ања Мојовић, Ана Живаљевић, Мина Мијајловић, Милена Живковић, ученице II8 одељења краљевачке Гимназије и њихов професор др Драгољуб Даниловић приказали су личност краља Стефана Првовенчаног. Преношење и разумевање живих сведочанстава о српском краљу, у делима Доментијана и Теодосија, показала су колико млади поштују културно богатство и вишевековну традицију српског народа.
 
21. април 2017. 
 

Јавне набавке

Вести

 
  • У среду, 27. септембра, са почетком у 18 сати, на трећем спрату краљевачке библиотеке, почиње са радом Књижевна радионица, намењена деци до осмог разреда основне школе. Водитељ радионице је Гордана Тимотијевић, писац за децу. 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750