Почетна страна arrow Дешавања arrow Библиотека arrow Обележен Дан библиотекара

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Обележен Дан библиотекара
Народна библиотека Стефан Првовенчани богатија је за око хиљаду и по нових чланова. Сви су они, поводом Дана библиотекара, бесплатно учлањени. Наш празник обележили смо дружењем с пријатељима, сарадницима и љубитељима књига у читаоници Дечјег одељења. Директорка Драгана Типсаревић упознала је бројне госте с резулатима које је библиотека остварила у овој години.

-Поносни смо чињеницом да имамо преко 11.000 чланова, да смо ове године реконструисали Дечје одељење, да смо обележили двадесетпетогидшњицу Жичког духовног сабора, да смо на овогодишњем Сајму књига у Београду добили Специјално признање за издавача, да смо одликовани Орденом Симона монаха, да смо код Министарства културе имали осам пројеката, да су наша издања и ове године награђивана најугледнијим књижевним наградама...Све су то успеси наших библиотекара, оних врлих људи који, како је рекао Бела Хамваш временом постају као књиге... – рекла је Драгана Типсаревић.
Поводом Дана библиотекара награђене су наше најмарљивије колеге и читаоци. У уметничком делу програма учествовали су песник Милоје Радовић, професори музике Александра Савић (флаута), Петар Илић (клавир) и чланови наше Књижевне радионице.
На крају ове свечаности, Драгана Типсаревић се, с обзиром да одлази у пензију, захвалила свима на успешној и дугогодишњој сарадњи, а присутнима се обратио и Милоје Радовић, вршилац дужности директора. Краљевачкој библиотеци и Драгани Типсаревић захвалио се и Елијас Реброња, директор новопазарске библиотеке.
 
15. децембар 2016.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750