Почетна страна arrow Дешавања arrow Програми у Библиотеци arrow Управљање временом и стресом

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Управљање временом и стресом
Време не чега никог. Управљање временом заправо је управљање самим собом. Много је путева, а одговора ниоткуда, као у оној чувеној причи Алиса у земљи чуда. Највише се, међутим, жале они који ваљано не користе време. Пре свега, времена морамо имати за себе. Запитајте се колико сте пута и када разговорали са собом...
Овако је своје синоћно предавање у краљевачкој библиотеци, на тему Управљање временом и стресом, започео проф. др Славко Каравидић, стални члан Академије наука Руске Федерације и редовни професор београдске Високе школе за пословну економију и предузетништво.

Изгубљено време, наглашава Каравидић, не може се надокнадити, али се такви негативни резултати могу кориговати непрестаним учењем и стицањем знања.
-Лоше управљање временом води ка стресу. Постоје људи којима увек фали један секунд, један минут, један час. Ништа не помажемо то што трчимо, треба кренути на време, а стрес је, како каже наука, стање или осећај када мислимо да смо изгубили контролу  над догађајима. Ипак, и у таквим околностима треба чинити оно што ради човек кад падне: подигне се и крене даље...каже Каравидић.
 
1. децембар 2016.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750