Почетна страна arrow Дешавања arrow Програми у Библиотеци arrow Сусрет под необичним околностима

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Сусрет под необичним околностима
Протеклог уторка у нашој библиотеци представљен је најновији роман Владана Матијевића Сусрет под необичним околностима. О свом читању овог условно љубавног романа, у коме се аутор и те како критички односи према хипокризији савременог друштва, говорили су Данијела Микић Ковачевић и Живорад Недељковић. Аутор је читао одломке и својим коментарима дао упутне сугестије потенцијалним читаоцима: 

Тачно је да је она антијунакиња, огрезла у пороцима, скоро да нема позитивних особина, била је лоша ћерка, лоша мајка, радница, комшинка, лоша супурга, али се Ана мора волети. Ја је волим због њене жеље за животом, због њене храбрости да живи онако како она жели, да не прави компромисе ни са родитељима, ни са ћерком, ни са светом око ње, због њене храбрости да саму себе стави у центар света. Да је њено срце пуно љубави ипак вредно пажње и похвале говори и то што се Анђео сакрио баш код такве антијунакиње, а не код свештених лица или верника, анђео је знао да га Ана неће издати демонима.
Владан Матијевић је један од најчитанијих савремених приповедача у нас и добитник је готово свих важнијих књижевних награда (Нинова, „Меша Селимовић”, Андрићева, „Борисав Станковић”, Исидора Секулић...).  
 
8. децембар 2016
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750