Почетна страна arrow Дешавања arrow Библиотека arrow Епархијхски орден библиотеци

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Епархијхски орден библиотеци

Његово преосвештенство господин Јустин, по милости божјој епископ жички, за делатну љубав према Светој Цркви, одликује Народну библиотеку у Краљеву Епархијским орденом Светог преподобног Симона монаха...
Цитирали смо текст повеље Епархијског ордена додељеног синоћ нашој библиотеци. Ово високо признање директорки библиотеке Драгани Типсаревић уручио је епископ жички Јустин.

 
-Дошао сам овде да учим, да чујем нешто о нашој и страној књижевности, да упијам у себе знања, а то саветујем свима, ученицима и одраслима. То знање морало би у нама да одлежи како би постало наша истинска својина. Ми из Свете Цркве волимо писану реч, волимо библиотеке, волимо да читамо и да тако скупљамо знања и да то знање касније користимо. Јер како каже апостол Павле знање које се не користи – надима. Драго ми је да могу  библиотеци да доделим ово епархијско одличје, установљено одлуком Светог синода – речи су Његовог преосвештенства епископа жичког Јустина.

-Орден Епархије жичке примамо као највећу почаст и признање, али и као додатну обавезу. И орден и име библиотеке које с поносом носимо, обавезује нас на нова прегнућа у очувању културне самосвести што и јесте племенита намера сваке библиотеке у овој земљи. Хвала вам на овој великој почасти – захвалила се Драгана Типсаревић.
У наставку ове свечаности, проф. Јасмина Ахметагић одржала је предавање о делу Фјодора Михаиловича Достојевског Човек и нечовечне идеје: Злочин и казна.
У музичког делу програма учествовао је Градски хор Црвчачин.

4. новембар 2016.


 
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750