Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow Библиотеци Специјално признање за издавача

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Библиотеци Специјално признање за издавача
На управо протеклом 61. Међународном сајму књига у Београду Народној библиотеци Стефан Првовенчани додељено је Специјално признање за издавача. Ово велико и важно признање за нас уручио је у, сали Иво Андрић, председник жирија проф. др Драган Симеуновић.
Признање посебно добија на значају ако се има у виду да је да Сајму било присутно 450 директних издавача, од којих је четрдесетак из иностранства. Ове године објавило смо 21. књигу, понајвише из области поезије, али читаоцима смо понудили и дела иностраних аутора, есејистичке књиге уважених књижевних аналитичара, есејиста и филолога, збирке изабраних песама угледних домаћих песника...

Посебну пажњу изазвала је књига Стефан Првовенчани Песнички одломци, о песничком делу првог српског краља крунисаног у жичи Стефана Немањића (Првовенчаног).
-Наравно да нас је ово признање обрадовало, али бих рекао да је оно (и раније) заслужено јер ми имамо најзначајнију песничку библиотеку у Србији (Поезија, данас), уз то објављујемо и есејистичке и преведене књиге...Ово је, заправо, признање нашој дугогодишњој издавачкој истрајности која је резултирала  књигама које су, у последње две деценије, обележиле српску књижевност – наглашава Дејан Алексић, главни и одговорни уредник издавачке делатности НБ Стефан Првовенчани.
 
31. октобар 2016.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750