Почетна страна arrow Дешавања arrow Библиотека arrow Епископ жички Јустин посетио библиотеку

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Епископ жички Јустин посетио библиотеку
Његово преосвештенство епископ жички Јустин посетио је је данас Народну библиотеку Стефан Првовенчани. У пратњи Драгане Типсаревић, директорице библиотеке, обишао је сва наша одељења и видно задовољан оним што је видео, на Дечјем одељењу се нашалио: Да сам имао срећу да од малих ногу имам овакву библиотеку у близини, ко зна докле бих стигао...'' Драгана Типсаревић је Епископа посебно упознала са широком и успешном сарадњом са Црквом, Патријаршијском библиотеком, црквеним великодостојницима, јер нас на то обавезује и име, истакавши да су наши чести гости епископи, црквене старешине, најугледнији теолози...који су учествовали у нашим серијалима као што је Водич кроз света места и манастире.

Епископ је најпре обећао да ће једном месечно из Епархије жичке на поклон библиотеци стизати пакет вредних и драгоцених књига јер то оваква установа заслужује...
-Епархија жичка ће краљевачкој библиотеци доделити Орден Светог Краља Стефана Првовенчаног - Симона Монаха. Нема сумње да сте то заслужили. Мени ће бити драго да вам овај орден уручим. Данас је, кажем, наречење, а биће и уручење, највероватније о Светом Сави – обрадовао нас је Епископ Јустин.
Размењени су и поклони – књиге. Епископу смо поклонили наша издања као што Песници у Жичи, Стефан Првовенчани, песнички одломци, Анђео са Грдичке косе, зборнике о добитницима Жичке хрисовуље...
На степеништу, Епископ је једној девојчици која је пошла да замени књигу, поклонио бројаницу и помиловао је по коси. Она му је пољубила руку и стидљиво рекла хвала, оче. Као да је Епископу Јустину тако изразила захвалност и свих библиотекара.
 
18. октобар 2016.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750