Почетна страна arrow Дешавања arrow Програми у Библиотеци arrow Драгану Хамовићу „Октобарска награда”

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Драгану Хамовићу „Октобарска награда”
Поводом Краљевдана, Дана града Краљева, додељене су награде и признања појединцима и организацијама. Највише градско признање, Октобарска награда, на предлог издавачке делатности Народне библиотеке Стефан Првовенчани, додељена је др Драгану Хамовићу, сараднку београдског Института за књижевност и уметност, за научна постигнућа у области српског језика и књижевности. У образложењу, предлагачи су истакли огроман Хамовићев допринос за развој краљевачке библиотеке, чији је директор био, издаваштва и културе уопште.

Осим тога, Хамовић је један од најцењенијих српских песника и књижевних аналитичара. Аутор је бројних песничких и есејистичких књига, члан књижевних жирија и председник жирија за доделу Жичке хрисовуље. Карактерише га и жива сарадња са ауторима из родног Краљева, нарочито с Народном библиотеком Стефан Првовенчани. Добитник је бројних признања за књижевни, есејистички и приређивачки рад...
Подсећамо да су висока градска признања, у протеклој деценији, додељена запосленима у краљевачкој библиотеци: Октобарску награду добили су Горан Петровић, Милош Милишић и Дејан Алексић, а Дипломе заслужних грађана припале су Живораду Недељковићу и Драгани Типсаревић.
 
Oктобар 2016.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750