Почетна страна arrow Дешавања arrow Дечје одељење arrow Градимир Стојковић с краљевачким малишанима

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Градимир Стојковић с краљевачким малишанима
Градимир Стојковић, један од најпознатијих и најчитанијих српских аутора за децу, гостовао је данас у краљевачкој библиотеци. Био је то тренутак да се присетимо да је овај писац, пре тачно четрнаест година, био први гост на нашем Дечјем одељењу, а данас се, у оквиру летње радионице ''Лектира не боли'', дружио с најмлађим читаоцима. Занимљивим сценским игроказом, причу о литератури Градимира Стојковића с децом су започеле учитељице Љуба Радета и Верица Павловић, а наставио је и довршио сам писац.

-Обожавам краљевачку библиотеку. Све што се овде ради, заиста је за дивљење. Ево и у току лета, по готово несносним врућинама, овде се окупљају деца и њихови родитељи и присуствују оваквим програмима. Почаствован сам што у једном од њих учествујем. Деца су, иначе, како ја то у шали кажем, сурови критичари. То значи да им се не може, подвалити, па писац мора да рачуна да неће код њих ''проћи'', ако не ствара из душе, ако рачуна да их може, као читаиоце, преварити  – каже Градимир Стојковић.
У данашњем програму било је речи и о најновијој Стојковићевој књизи ''На брегу кућа мала'', коју су малишани, као и претходне, с одушевљењем прихватила.
 
5. август 2016.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750