Почетна страна arrow Дешавања arrow Програми у Библиотеци arrow О Сервантесу и његовом наслеђу

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

О Сервантесу и његовом наслеђу
У оквиру серијала Великани светске књижевности синоћ је у нашој библиотеци приређено предавање о класику шпанске литературе, Мигелу де Сервантесу. О Сервантесовом животу и књижевном опусу, као и о изменама рецепције његовог дела током векова, говорила је др Јасна Стојановић, професорка на Катедри за иберијске студије Филолошког факултета у Београду. Окосница предавања био је Сервантесов Дон Кихот као његово најпознатије дело и роман који је проглашен најчитанијим и најпревођенијим књижевним делом икада.

Професорка Стојановић је истакла смисаону вишеслојност овога дела, наглашавајући његову хуманистичку поруку о вредности и важности идеала којима смо кроз живот вођени. У причи о Сервантесу могао се осетити и дух његове епохе, коју је професорка Стојановић означила као тренутак врења у шпанској књижевности и уметности који се више никада није поновио.
Програмом о Сервантесу као класику светске књижевности и пратећом изложбом, наша библиотека се придружила обележавању 400-годишњице његове смрти.
 
17. јун 2016.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750