Почетна страна arrow Дешавања arrow Програми у Библиотеци arrow Представљена антологија песама за децу "Заувек ђаци"

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Представљена антологија песама за децу "Заувек ђаци"
Антологија песама за децу Заувек ђаци - цветник учитеља песника и песника који раде са децом приређивача, професора и писаца за децу Власте Н. Ценић представљен је синоћ у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“.  У уводном делу програма приређивач је посебно нагласио  да је „ова антологија по избору песама несвакидашња и јединствена. У њој је се налазе песме просветних радника, савремених књижевних стваралаца за децу и младе, оних који деци кроз књижевност тумаче свет, а истовремено и уче од њих.

У Цветнику су песме 190 песника, учитеља, васпитача, професора, доктора наука и  библиотекара из Србије и региона, односно из Црне Горе,  Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније и Хрватске. Међу њима су и пет писаца из Краљева: Дејан Алексић, Гордана Тимотијевић, Биљана Миљковић, Весна Ристовић и Милоје Радовић.“
У програму су, поред  приређивача и краљевачких аутора заступљених у овој драгоценој књизи, своје радове награђене на бројним књижевним конкурсима  читали полазници наше Књижевне радионице.
У музичком делу програма наступиле су ученице Музичке школе „Стеван Стојановић Микрањац“ Миња Главчић и Александра Ћупурдија.
 
27. мај 2016.
 
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750