Почетна страна arrow Дешавања arrow Дечје одељење arrow ''О Ажду и бостану'' Гордане Тимотијевић

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

''О Ажду и бостану'' Гордане Тимотијевић
 
 
''О Ажду и бостану'' назив је новог романа за децу Гордане Тимотијевић, познате српске списатељице литературе за најмлађе, преводиоца и уреднице у издавачкој делатности  Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'' из Краљева. Роман је објавила чачанска издавачка кућа ''Пчелица'', а промовисан је на управо завршеном Сајму књига у Београду.
 
- Роман Гордане Тимотијевић''О Ажду и бостану'' на маштовит и духовит начин, у форми која је блиска деци, обрађује суштинска питања смисла и вредности живота. Фантастичан сусрет Ажда, мушке аждаје, и наставника биологије само је увод у њихове бескрајне разговоре уз гибаницу и лубенице. Ти разговори заправо откривају једну сасвим нову логику једноставности и дубине мисли. У исто време, овај роман ненаметљивим језиком проговара и о пријатељству, разумевању и блискости... записано је о најновијем делу Гордане Тимотијевић.
Ово је, иначе, седма књига Гордане Тимотијевић намењена најмлађим читаоцима. Њене приче и песме заступљене су у антологијама, изборима, читанкама... Добитница је бројних признања за књижевни рад у овој области као што су ''Златно Гашино перо'', ''Гордана Брајовић'', Награде Змајевих дечјих игара, награде ''Невен'', ''Раде Обреновић'' и других.

 

3. новембар 2015.

 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750