COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Повеља и додаци
Објављен је нови број нашег часописа ''Повеља'' и редовних додатака – ''Препоручено'', ''Види чуда'' и ''Појединачно''. У Првој рубрици ''Прочеље'' штампани су прозни и песнички радови Милосава Тешића, Виде Огњеновић, Слободана Зубановића, Радивоја Шајтинца, Милована Марчетића, Јасмине Нешковић, Љиљане Дугалић и Александре Кекић Ђокић. У рубрици за преведену књижевност, ''Премошћења'', заступљени су радови Јулијана Корнхаузера, Махмуда ал-Варданија, Дејана Енева и Олге Шипилове у преводима Љубице Росић, Мирослава Б. Митровића, Елизабете Георгијев и Бранке Такахаши.

У ''Песниковом избору'' је Раде Танасијевић, у ''Понирањима'' Борислав Радовић, Мирјана Стефановић, Бранко Стојановић, Гордана Малетић и Аник-Корона Уелет. У ''Приступима'' о новим књигама Алена Бешића, Драгана Јовановића Данилова, Кајоко Јамасаки, Мирослава Цере Михаиловића и Анђелка Анушића пишу Добривоје Станојевић, Милош Петровић, Марија Кнежевић, Александар Б. Лаковић и Александра Ђуричић.
У ''Проматрањима'' Александра Ковачевић пише о ''Магији Светлане Јевтић'', сликарке из Краљева, у ''Позитиву'' је Милен Алемпијевић, у ''Појмовнику'' Томислав Маринковић.
О свом детињству у додатку ''Види чуда'' пише Милета Подановић, док је додатак ''Препоручено'' посвећен ''франкофоној новели Магреба и Леванта'' у преводу и избору Анђе Петровић. У додатку ''Појединачно'' је песник Рајко Лукач.
 
24. август 2015.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750