COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Лектира не боли
ЛЕКТИРА НЕ БОЛИ назив је едукативно-креативне радионице која се од 3. јула, сваког уторка од 11 часова, одржава на Дечјем одељењу Народне библиотеке Стефан Првовенчани. Радионица на којој се полазници играју, упознају нове другаре, друже са писцима, пишу, цртају и уче да воле књиге и читање, намењена је деци узраста од 6 до 13 година.
 
На првој радионици полазници су имали прилику да се представе и укратко кажу својим другарима шта воле да раде. Извлачењем разнобојних пахуља, малишани су изабрали групу и водитеља који им је прочитао одломак из књиге коју препоручује, након чега су, на основу прочитаног,  покушавали да одгонетну о чему се у књизи ради. Други сусрет је протекао у припремама за израду Мог срећног дневника, који ће полазници радионице редовно водити, а три најбоља дневника биће награђена. У петак ћемо уживати у скајп дружењу са Јасминком Петровић, писцем за децу.
Водитељи радионице су учитељице Ана Милошевић, Данка Тешић, Дана Ђоковић и Михаела Пантић, професори спрског језика Светлана Филиповић и Драгана Ђурић и библиотекари Марија Симовић и Јелена Андрић.
 
14. јул 2015.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750