Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow Нови број ''Повеље''

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Нови број ''Повеље''
Нови број нашег часописа ''Повеља'' отварају песнички и прозни радови Томислава Маринковића, Немање Митровића, Зорана М. Мандића, Дарка Цвијетића, Дејана Симоновића Боривоја Адашевића, Стевана Брадића, Данијела Репмана и Бојана Савића Остојића. У рубрици ''Премошћење'', резервисаној за преведене књижевне прилоге, објављене су приче и песме Нагиба Махфуза, Ђорђа Орелија и Валерије Пареле, у преводима Мирослава Б. Митровића, Дејана Илића и Николе Поповића.
 
У ''Песниковом избору'' је Марија Кнежевић, док у рубрици ''Понирање'' Саша Радојчић, Јелена Новаковић и Јелена Марићевић промишљају над песмама и прозом Милана Ђорђевића, Милана Буњевца и Мирољуба Тодоровића. У ''Приступима''о књигама Бошка Сувајџића, Милоја Радовића, Саве Дамјанова, Весне Капор, Драгана Јовановића Данилова и Ненада Јовановића пишу Миодраг Матицки, Драган Хамовић, Весна Тријић, Љиљана Дугалић, Жарко Миленковић и Бојан Васић.
У рубрици ''Погледи'' Павле Ботић и Наташа Ковачевић објављују радове ''Дела светих тајни у песми Обретеније главе кнеза Лазара'', односно ''Трагични образац у песми Бог ником дужан не остаје''. У ''Пресеку'' Драган Бабић пише о ''Генерацији која ће (у)чинити много'', док у ''Подручјима'' Јелена Јеленковић потписује текст ''Седам кругова меланхоличних сновиђења''. У ''Позитиву'' су десет (не)снимљених фотогафија Љубише Симовића, док је ''Појмовник'' овог пута сачинио Ђорђе Деспић.
Објављени су и ''Повељини'' додаци. О свом детињству у додатку ''Види чуда'' пише Братислав Р. Милановић, у ''Препорученом'' објављене су нове италијанске приповетке у преводу Николе Поповића, док у додатку ''Појединачно'' о својим стиховима говори Никола Вујчић.
 
15. јун 2015.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750