COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Библионет
НБ Стефан Првовенчани, представила је своје Колекције периодичних публикација, на овогодишњем Деветом научно-стручном скупу библиотекара Србије, познатијем као Библионет, који је одржан у Ужицу од 4.до 6.јуна.
Мисија Библионета је промоција библиотека окупљених у Заједници матичних библиотека Србије као и  афирмација научно-истраживачког рада у библиотечко-информационој делатности Републике.

Домаћин  Манифестације била је Народна библиотека Ужице у сарадњи са Заједницом. Основни циљ манифестације био је да се колекције периодике у српским библиотекама учине видљивим.
Библиотекари Весна Милосављевић и Александар Димитријевић, упознали су колеге из целе Србије о карактеристикама фонда Одељења периодике наше библиотеке. Посебно је истакнута колекција завичајне периодике, која је најзначајнији извор информација о животу Краљева и њених становника, дигитализација периодичних публикација и њихова on-line доступност, а изложена су и дугогодишња искуства у аналитичкој обради текстовакао и смернице за будући рад Одељења периодике.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750