COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Мост од речи
Дан словенске писмености, Народна библиотека "Стефан Првовенчани" је обележила заједничким програмом (кроз електронски сусрет) са најстаријом руском омладинском библиотеком Владимир Тендрјаков из Вологде. Први интернет-мост између две библиотеке уједно је представљао и упознавање културе и историје два града. Испред града Краљева, Вологођане је поздравио Милун Јовановић, заменик градоначелника, а испред Вологде Краљевчане је поздравила Галина Фалалеева, начелник за културу Волоградске области.

О историји Краљева и Вологде говорили су доктори историјских наука др Драгољуб Даниловић и др Александар Камкин. О словенској писмености, најзначајнијим српским и руским рукописним књигама говорили су Татјана Воронина и Милоје Радовић, а о раду библиотека, наредним заједничким пројектима и сарадњи говориле су управнице вологодске и краљевачке библиотеке Олга Амфимова и Драгана Типсаревић.
Истовремено, у обе библиотеке приређене су изложбе о историји, култури и библиотечким пројектима Вологде и Краљева. На обострано задовољство, заказан је следећи мост од речи у којем ће бити речи о књигама, читању, најзначајнијим руским и српским писцима, о раду са младим корисницима библиотечких услуга.

27. мај 2015.

 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750