COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Док чекаш – читај
Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' обезбедила је, у оквиру акције ''Док чекаш читај'', сликовнице и књиге за Службу за здравствену заштиту предшколске и школске деце Дома здравља Краљево које ће бити на располагању пацијентима и њиховим родитељима,  док чекају – преглед. Литература за најмлађе налази се на уређеним полицама у чекаоницама пред лекарским ординацијама. Како их користити, ''објаснио је'' песник и библиотекар Милоје Радовић.
- Ко са књигом овде разговара, тај чекање у знање претвара. Узми књигу, узми лепе речи, читањем се многа бољка речи...- стиховано је саветовао Радовић.

- Ово је наш осми пункт с књигама у граду. На тај начин ми књигу чинимо доступнијом онима који се налазе у неком реду или чекају пред лекарском ордицијом. То чекање ће свакако бити лакше с књигом у руци – каже Драгана Типсаревић, директорица краљевачке библиотеке.
Акцију краљевачких библиотекара здушно је подржала др Славица Сочанац, начелница Службе здравствене заштите предшколске и школске омладине.
- Хвала краљевачкој библиотеци на овим дивним књигама. Ми ћемо се трудити да наше мале пацијенте упућујемо на читање, јер је наша младеж заборавила да чита. Ера компјутера и Интернета, у том смислу, узима данак. Књига је, ипак, незаменљива – каже Славица Сочанац.
 
7. мај 2015.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750