COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Наше Звездано јато
Стихови, музика, будући и антологијски песници, раздрагана дечја лица, задовољни родитељи, аплаузи...и то све на једном месту: на Дечјем одељењу наше библиотеке. Сада већ традиционални програм Звездано јато окупио је синоћ бројне младе ствараоце, полазнике наше Књижевне радионице, рецитаторе, чланове Хора Звездице краљевачког Дечјег села под управом агилне Лидије Спаски. Међу њима и песник Владимир Андрић, аутор бројних књига за децу и телевизијских серија Лаку ноћ, децо и Пустолов.

Програм су водиле Сара Марија Пивљаковић, Анђела Петковић и Невена Матовић, а своје стихове казивали млади аутори, награђивани ове године на фестивалима дечјег стваралаштва: Ружица Сретовић, Јулија Љубић, Бранислав и Богдана Јовановић... Њима су се придружили и Уна Раденковић, Вања Макрагић, Ана Чекановић, Лазар Гвозденовић...
Синоћ смо се још једном уверили да књижевно стваралаштво у нашем граду има светлу будућност, а рекло би се да су тиме најзадовољније Гордана Тимотијевић и Ивана Борисављевић које се старају о овим младим ствараоцима, односно воде нашу Књижевну радионицу.

25. децембар 2014.

 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750