Почетна страна arrow Дешавања arrow Библиотека arrow Читати да би се живело

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Читати да би се живело
Уз присуство великог броја читалаца, сарадника и пријатеља, краљевачка библиотека обележила је 14. децембар – Дан библиотекара. Свечаност је започета краћим музичким програмом, у којем су учествовали ученици краљевачке Музичке школе и песничким виђењем књиге Лазара Гвозденовића и Вање Макрагић, најмлађих полазника Књижевне радионице, као и читањем краћег пасажа текста на исту тему академика и доајена библиотекарства Мира Вуксановића, што, како је истакла директорица Библиотеке Драгана Типсаревић, ''представља подршку оном, на жалост, мањем делу света – читалаца, онима на које се односи Флоберова реченица Читати да би се живело...

- Дан библиотекара – наставила је Драгана Типсаревић – обележава 14. децембра као свој празник 2.200 наших колега у 617 библиотечких јединица које су умрежене, окружени са око 18 милиона књига. Ми смо, притом, и чланови једне велике светске породице од преко пола милиона стручњака који су чувари књига, али и кључ садашњег и будућег информатичког знања. Суштина посла – посредовање је увек иста, независно од тога да ли се он ради кликом на рачунару или као наше колеге у Кенији – уз помоћ камила.
Након подсећања на резултате које је краљевачка библиотека постигла између два празника, додељене су награде (књиге) најмарљивијим читаоцима, сарадницима, установама, школама: Злати Марјановић, Марици Мијаиловић, Драгану Бајовићу, Мирјани Ђорђевић Цвијић, Биљани Миљковић, Биљани Илић, Љуби Радети, Гордани Благојевић, Саву Вељковићу, Дарији Обреновић, Јани Аврамовић, Милораду Вучковићу, Маријани Радојковић, Јелени Даничић, Момчилу Видићу, Александру Крстићу, Гимназији и основним школама Милунка Савић, Браћа Вилотијевић и Четврти краљевачки батаљон.
Поводом Дана библиотекара, око 1.500 Краљевчана бесплатно је добило наше чланске карте.
 
15. децембар 2014.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750