Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow Нови број часописа ''Повеља''

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Нови број часописа ''Повеља''
 
На почетку новог броја нашег часописа ''Повеља'', у рубрици ''Прочеље'', налазе се прозни и песнички радови Михајла Пантића, Слободана Зубановића, Кајоко Јамасаки, Ратка Дангубића, Милоша Петковића, Каје Панчић Миленковић, Небојше Лапчевића и Душка Домановића. У ''Премошћењу'', рубрици резервисаној за преведену књижевност, одштампани су прилози Мицуфуми Асагуре, Тонија Хогланда, Барбаре Грушке и Викторије Вике Чамбарцеве, у преводима Бранке Такахаши, Алена Бешића, Љубице Росић и Радмиле Мечанин.
 
''Песников избор'' сачинио је Ранко Јововић, овогодишњи добитник ''Жичке хрисовуље''.  У ''Понирањима'' Лидија Делић пише о прози Дејана Вукићевића, а Валентина Медић о роману ''Опроштајни дар'' Владимира Тасића. У ''Приступима'' Александра М. Петровић пише о збирци песама ''Отац'' Драгана Бошковића,  а Милица Миленковић о песничкој књизи ''Стопе на води'' Слободана Лазовића. У ''Пресеку'' Александар Б. Лаковић анализира прошлогодишњу песничку продукцију, док су у ''Прикљученијима'' објављени радови Весне Алексић и Николе Поповића.
У рубрици ''Повод'' објављена је песма ''Очи'' Драгана Хамовића и његов краћи запис како је она настала : на вест о смрти Јована Анђелковића, последњег сведока масовног стрељања у Краљеву 1941. године. У истој рубрици Кринка Видаковић Петров осврће се на стогодишњицу рођења песника Октавија Паза. У ''Позитиву'' је писац Рајко Лукач, а ''Појмовник'' је сачинио песник Бранко Стевановић.
 
21. август 2014.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750