Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow ''Људи говоре'' о Милану Ђокићу

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

''Људи говоре'' о Милану Ђокићу
Нови број (21-22) часописа ''Људи говоре'' који излази у канадском граду Торонто, представљен је у краљевачкој библиотеци. Знатан део садржаја најновијег броја посвећен је краљевачком сликару и песнику Милану Ђокићу и то је био повод гостовања дела редакције у Краљеву. О овом, можда најпознатијем нашем књижевном гласилу у дијаспори, говорио је главни и одговорни уредник Радомир Батуран.
- Ја сам четврти уредник часописа, а пре мене уређивали су га Предраг Драгић Кијук, Небојша Ружић са Кембриџа и Жељко Тодоровић са Новог Зеланда. Следећи уредник је београдски професор Мило Ломпар. Милана Ђокића су за објављивање у овом обиму препоручила његова дела – рекао је Батуран.
 
О Милану Ђокићу говорио је песник Александар Марић, истакавши да је ''овај сликар, песник и есејиста интелектуалац широког спектра интересовања, човек дубоких осећања и сјајне имагинације...''
- Свако ко се сусрео са овим човеком морао је осетити нешто од древности и исконске човечности. Места стварања његове уметности, његов атеље, библиотека, радна соба... остворена су непрестано за посетиоце свих генерација и интересовања. Под кровом овог уметника многи су у тешком часу могли склонити главу и добити  неопходну утеху - рекао је Александар Марић.
 
14. јун 2014.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750