Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow Нови број часописа ''Повеља''

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Нови број часописа ''Повеља''
 
Нови број нашег часописа ''Повеља'' отварају песнички и прозни радови Радмиле Лазић, Зорана Јеремића, Славка Стаменића, Петра Матовића, Врсана Лештарића, Мире Поповић, Милана Мицића и Милоша Јоцића. Следи рубрика ''Премошћење'' у којој се налази преведена поезија и проза Итала Звева, Љубомира Левчева, Ени Пру, Александра Радашкјевича и Јасмине Резе. Њихове радове превели су Никола Поповић, Бранко Ристић, Ален Бешић, Злата Коцић и Ђорђе Кривокапић.
 
''Песников избор'' поверен је Зорану Ђерићу, док у ''Приступима'' о новим књигама Драгана Бошковића, Бојане Стојановић Пантовић и Данила Лучића пишу Александар Б. Лаковић, Соња Ковљанић и Бојан Васић. У ''Понирањима'' Оља Васиљева анализира песму Бранка Миљковића ''Море пре него усним'', док у ''Подручју'' Марко Недић пише о ''трајном и ефемерном у филозофији и књижевности'', а Предраг Црнковић о ''жанру као спиновању на Истоку и Западу''.
У рубрици ''Пресек'' Милета Аћимовић Ивков пише о српској романескној продукцију у 2013. години, а Драган Бабић о продукцији кратке приче минулог лета.
У Рубрици ''Поводом'' Мирослав Максимовић пише о поезији Стевана Раичковића (''Кад стихови више нису довољни''), ''Позитив'' је написао Горан Гоцић, а завршни ''Појмовник'' сачинила је Ана Ристовић.
 
9. јун 2014.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750