Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow Представљена библиотека ''После Вавилона''

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Представљена библиотека ''После Вавилона''
Три песничка дела из наше библиотеке ''После Вавилона'', покренуте минуле године, представљена су јуче у београдском Српском књижевном друштву, у познатом здању у Француској 7. Реч је о књигама нобеловаца Чеслава Милоша ''Последње песме'', Томаса Транстремера ''Велика тајна'' и савременог италијанског песника Фабија Пустерле ''Звездано тело''. О овим књигама говорили су Дејан Алексић, главни и одговорени уредник наше издавачке делатности и преводиоци Љубица Росић, Славица Агатоновић и Дејан Илић.

- Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' већ се афирмисала као један од најугледнијих издавача песничких књига домаћих аутора, а од прошле године кренули смо да приљежније објављујемо дела светских песника, што смо раније чинили спорадично. Искрено се захваљујемо државним институцијама Пољске, Шведске и Италије које су нам помогле да ове књиге објавимо – рекла је Драгана Типсаревић, директорица краљевачке библиотеке.
На крају овог програма присутнима се обратила Сира Миори, директорица Института италијанске културе у Београду, изразивши захвалност краљевачкој библиотеци на неговању савремене италијанске поезије.
 
27. мај 2014.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750