Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow ''Поезија данас'' у београдском СКЦ

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

''Поезија данас'' у београдском СКЦ
 
 
Песничке књиге објављене прошле године у нашој гласовитој библиотеци ''Поезија, данас'' представљене су јуче у малој сали београдског Студентског културног центра''. Уз присуство бројних љубитеља песничке речи и београдских песника, наших сарадника, о књигама је говорио Дејан Алексић, главни и одговорни уредник издавачке делатности Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'' из Краљева.

- Прошле године смо објавили петнаест књига, девет се налази у нашој библиотеци ''Поезија, данас''. Краљевачка библиотека постала је најугледнији издавач песничких књига у Србији. И минуле године пошло нам ја зе руком да објавимо књиге које су обележиле ову врсту књижевног стваралаштва у нашој земљи. Већ смо кренули са објављивањем нових књига домаћих аутора  – рекао је Дејан Алексић.
Песме из својих књига читали су Драган Бошковић, Слађан Милошевић, Дарко Даничић, Војислав Карановић…
- Част је објавити књигу у краљевачкој библиотеци. Захвалан сам уредницима који су одабрали мој рукопис и прошле године га објавили. Тиме сам и ја добио шансу да се песнички огласим. Поносам сам што се то догодило баш у Краљеву – речи су песника Драгана Бошковића.
 
21. фебруар 2014.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750