Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow У новом броју ''Повеље'' и додацима

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

У новом броју ''Повеље'' и додацима
Две песме Петра Цветковића, овогодишњег добитника ''Жичке хрисовуље'', отварају, у ''Прочељу'', летњи број нашег часописа ''Повеља''. Следе прозни и поетски радови Рајка Лукача, Ненада Јовановића, Драгана Ђоковића, Милана Ђокића, Надије Реброње, Бојана Савића Остојића, Јелице Кисо, Горана Томића и Мирјане Бранковић. У ''Премошћењима'' су прилози Омера Сејфетина, Јосифа Бродског, Воласа Стивенса и Тревора Бирна, у преводима Ане Стјеље, Радојице Бошковића, Николе Живановића и Ђорђа Кривокапића. ''Песников избор'' сачинио је Петар Милорадовић. У ''Понирањима'' Мирјана Гатарић  пише о књизи ''Компаративне студије, италијанско-српска прожимања у 20. веку'' Персиде Лазаревић ди Ђакомо.

У ''Приступима'' су прикази нових књига Радивоја Микића, Анђелка Анушића и Бориса Јовановића, о којима пишу Милета Аћимовић Ивков, Славица Гароња и Александар Б. Лаковић.
У ''Пресеку'' Драган Бабић пише о продукцији кратке приче у минулој години, док је у ''Подручјима'' објављен рад Тање Крагујевић. ''Позитив'' је резервисан за десет (не)снимљених фотографија Владимира Пиштала, а ''Појмовник'' је написао песник Верољуб Вукашиновић.
У додатку ''Препоручено'' објављујемо арапске кратке приче ''Чаролија изданака пустиње'' у преводу и приређењу Мирослава Б. Митровића, док у додатку ''Види чуда'' Јасминка Петровић објављује прозни прилог ''Мода се вратила''. У додатку ''Појединачно'' разговарали смо с песником Петром Цветковићем.
 
20. август 2013.
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750